Haber Dokuz
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI
No Result
View All Result
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI
No Result
View All Result
Haber Dokuz
Home Manşet

IŞİD’in Arkasında Kim Var ?

Temmuz 4, 2014
in Manşet, ÖZEL HABER
IŞİD’in Arkasında Kim Var ?

Irak’ta aniden ortaya çıkan IŞİD örgütü ve ele geçirdiği topraklar gündemi belirlemeye devam ediyor. Bölgeden son gelen bilgiler ise oldukça çarpıcı. ABD, Irak’a vermeyi planladığı savaş uçaklarını göndermeme kararı aldı. Irak merkezi hükümetinin büyük bir umutla beklediği uçakların verilmemesi IŞİD’in ilerleyişinin devam etmesine “ABD’den onay geldi” olarak yorumlandı.

HaberDokuz / Yorum Haber

ABD UÇAKLARI GÖNDERMEDİ
Irak Hava Kuvvetleri’nin neredeyse hiçbir gücünün olmaması, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’yi zor durumda bırakıyordu. Maliki konuya ilişkin ABD’den uçakların gelmesini büyük bir umutla bekliyordu. Ancak ABD’nin “veririz” dediği savaş uçakları son anda iptal oldu.

Amerikan yönetiminin 36 adet F-16 savaş uçağının “uçakların güvenliğinin sağlanmadığı” gerekçesiyle teslim etmekten vazgeçtiği bildirildi.

TESLİMAT ERTLENDİ
ABD adına açıklamayı Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf yaptı. Harf, ABD’nin F-16’ların teslimi konusunda Irak ile imzalanan sözleşmeye sadık kaldığını ancak Irak’ın üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini açıkladı. Dışişleri Sözücüsü Harf, Pilotların eğitimlerinin tamamlanmaması, istenen mali ve idari ayrıntıların da yerine getirilmemiş olmasından dolayı uçak transferinin ertelendiğini açıkladı.

IRAK UÇAKLARIN PARASINI ÖDEMİŞTİ

ABD’nin iddialarına rağmen Irak’ın savaş uçakları için 4.2 milyar dolarlık ödemeyi gerçekleştirdiği buna rağmen uçakları alamadığı bildirildi.

Irak’ta yaşanan bu gelişmelerden sonra ABD’nin, IŞİD’in ilerleyişi konusunda çok da şikayetçi olmadığı anlaşılıyor.

kürdistan

Suriye’nin Son Durumu,Türkiye-Suriye Sınırı ve Terörle Mücadele
GÜNDEM

Suriye’nin Son Durumu,Türkiye-Suriye Sınırı ve Terörle Mücadele

Kandil’de PKK hedefleri etkisiz hale getirildi
GÜNDEM

Kandil’de PKK hedefleri etkisiz hale getirildi

“Kürt Bölgesinin Güvenliği Bizim İçin Önceliklidir”
POLİTİKA

Yeni Çözüm Süreci!

Haber Dokuz Yeni Nesil Habercilik

Dolasim Menusu

takipçi satın al
instagram takipçi satın al
twitter takipçi satın al
tiktok takipçi satın al
youtube abone satın al
facebook takipçi satın al
twitch takipçi satın al

Kategoriler

  • FOTO GALERİ
  • Manşet
  • SÜRMANŞET
  • GÜNDEM
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • YAZARLAR
  • MEDYA

Son Haberler

Türkiye’nin konuştuğu ‘ölüm partisi’ne operasyon

ABD Koronavirüs’e teslim oluyor

1 milyon sığınmacıya “merhaba” der misiniz?

2.Çözüm sürecini resmen başlattılar

31 Mart’ın parolası belli oldu!

Şehidiyle davalık olan Devlet!

  • Ana Sayfa
  • Gizlilik Politikası

Aykırı Haber Sitesi

No Result
View All Result
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI

Aykırı Haber Sitesi