Haber Dokuz
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI
No Result
View All Result
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI
No Result
View All Result
Haber Dokuz
Home DÜNYA

Türkmenlerin Durumu Korkutuyor !

Haziran 16, 2014
in DÜNYA, Manşet
Türkmenlerin Durumu Korkutuyor !

IŞİD, Musul’u ele geçirdikten sonra Telafer’i kuşattı. Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi, Ankara’nın devreye girmesini ve peşmergenin Telafer’in dış savunmasına yönlendirilmesini istiyor.

IŞİD, Musul’u ele geçirdikten sonra yürüyüşüne Selehattin, Kerkük ve Telafer istikametinde devam etti. Cumartesi akşamından itibaren de Telafer’e geldi ve çatışmalar çıktı. IŞİD güçleri Telafer’n etrafını sardı. Neredeyse tamamını Türkmenlerin oluşturduğu Telafer’den kaçabilen kaçtı. Yaşananlar operasyon merkezi tarafından Kerkük’te kurulan üsse aktarılıyor. Üssü Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi yönetiyor.

erşed salihi



Salihi şu bilgileri verdi: “Telafer’in nüfusu yaklaşık 450 bin ve neredeyse tamamı Türkmen. Türkmenlerin bir kısmı Sünni bir kısmı ise Şii. Ama nereden baksanız 400 bin kişi Telafer’de mahsur kaldı çünkü çıkış noktaları IŞİD tarafından kesildi. Türkmenler tarafından en fazla 10 bin kişiden oluşan milis bir kuvvet oluşturuldu. Dağılan Irak ordusundan kalan silahlarla savunma başladı.”

Yedi Türkmen şehit oldu


Salihi, şöyle devam etti: “Şu an 10 bin silahlı Türkmen Telafer’i koruyor ama çok dayanamazlar. IŞİD kenti sürekli bombalıyor. IŞİD’in kaç kişilik güçle geldiğini de bilmiyoruz. Şu ana kadar 7 şehidimiz var. Eğer Telefar düşerse katliam olur. Şu an Sunni ve Şii Türkmenler IŞİD’e karşı savaşıyor.”

kerkük


‘Ankara bize yardım etsin’

Salihi “Ankara devreye girmeli” dedi, ekledi: “Peşmerge ordusu Telafer’e gider ve dış savunmayı sağlarsa IŞİD Telafer’i alamaz. İçeride güvenliği biz sağlarız. Peşmerge’nin Telafer’e girmesini istemiyoruz. Peşmergeye talebimizi ilettik ama cevap gelmedi. İşte bu noktada Ankara bize yardım edebilir. Sonuçta Peşmerge, Irak hükümetinin silahlı gücü. Bağdat’tan emir gelmesi için de Ankara’nın devreye girmesi gerekiyor.” 


IŞİD’e Kerkük yolu açılır

Salih’ye, masasında silahlı fotoğraf sorduk. Bu fotoğrafın aşananları anlatan bir durum olduğunu söyledi. Kerkük’te bulunan Salihi, “Şu anda Peşmerge Kerkük’ün dışında ve savunma hattı oluşturdu. İçeride ise merkezi hükümete bağlı polis güvenliği sağlıyor. Bizim de elimiz tetikte ortaya çıkabilecek olumsuz durumlara karşı hazır bekliyoruz. Telefar düşerse, IŞİD’e Kerkük yolu açılır” dedi.

telafer

Suriye’nin Son Durumu,Türkiye-Suriye Sınırı ve Terörle Mücadele
GÜNDEM

Suriye’nin Son Durumu,Türkiye-Suriye Sınırı ve Terörle Mücadele

Kandil’de PKK hedefleri etkisiz hale getirildi
GÜNDEM

Kandil’de PKK hedefleri etkisiz hale getirildi

“Kürt Bölgesinin Güvenliği Bizim İçin Önceliklidir”
POLİTİKA

Yeni Çözüm Süreci!

Haber Dokuz Yeni Nesil Habercilik

Dolasim Menusu

takipçi satın al
instagram takipçi satın al
twitter takipçi satın al
tiktok takipçi satın al
youtube abone satın al
facebook takipçi satın al
twitch takipçi satın al

Kategoriler

  • FOTO GALERİ
  • Manşet
  • SÜRMANŞET
  • GÜNDEM
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • YAZARLAR
  • MEDYA

Son Haberler

Türkiye’nin konuştuğu ‘ölüm partisi’ne operasyon

ABD Koronavirüs’e teslim oluyor

1 milyon sığınmacıya “merhaba” der misiniz?

2.Çözüm sürecini resmen başlattılar

31 Mart’ın parolası belli oldu!

Şehidiyle davalık olan Devlet!

  • Ana Sayfa
  • Gizlilik Politikası

Aykırı Haber Sitesi

No Result
View All Result
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI

Aykırı Haber Sitesi