Haber Dokuz
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI
No Result
View All Result
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI
No Result
View All Result
Haber Dokuz
Home GÜNDEM

Emir-Komuta Tacizi!

Temmuz 24, 2013
in GÜNDEM
Reyhanlı belgesinde 1 tutuklama

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, bir uzman çavuşun çok sayıda askere, üst-ast ilişkisi içinde yaptığı cinsel taciz skandalıyla çalkalanıyor. Skandal, tacize uğrayan 10 askerin şikayetiyle ortaya çıktı, uzman çavuş tutuklandı. Son TV, Uzman Çavuş V. A. hakkında Kuzey Deniz Saha Komutanlığı askeri savcılığı tarafından hazırlanan iddiannameyi ele geçirdi.

Son. TV’den Ömer Adıyaman’ın haberine göre skandal taciz, 28 Aralık 2012 tarihinde sözlü ve fiili tacize uğrayan erlerin şikayet etmesi üzerine ortaya çıktı.  İddiaya göre V. A., Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’na bağlı gemideki görevi sırasında astları konumundaki erlere, emir / komuta zinciri çerçevesinde cinsel tacizde bulundu. Tacize uğrayan erler ise emir komuta zinciri içinde uğradıkları taciz olayını uzun süre şikayet konusu etmediler. İddiannameye göre tacize uğrayan çok sayıda er, dayanılmayacak noktaya gelince üstlerine durumu anlattılar.

10 ER ŞİKAYET ETTİ  

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’nda bağlı Vardabandra’da isimli gemide görevli kıdemli Uzman Çavuş V. A., emrinde bulunan erler A. K., Y. B., M. Ç., M. C. B., S. H., M. A., M. Y., T. K., Ö. E. ve S. K. tarafından şikayet edildi. Erler, askeri savcılığa verdikleri ifadelerde görev yeri olan gemiye katılmalarından birkaç ay sonra üst komutanları olan V. A.’nın hem sözlü hem de fiziksel cinsel tacizlerine uğradıklarını öne sürdüler. İfadelerde, V. A.’nın erlerin göğüslerini sıktığı ve okşadığı, cinsel organını kalçalarına yasladığı ve ellediği, yanak ve boyun bölgesini öptüğü ve yaladığı iddia edildi. V. A.’nın elindeki erkek cinsel organı şeklindeki oyuncak ile kendilerine sürekli şaka yaparak taciz ettiğini öne süren erler, bu durumu uzun süre ast-üst ilişkisi nedeniyle şikayet konusu etmediklerini belirttiler.

DÖRT DAVADAN YARGILANACAK

Şikayetler üzerine Uzman Çavuş V. A. hakkında toplam 4 adet iddianname hazırlandı. V. A. hakkında, “Müteaddit zincirleme hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kullanılmak suretiyle cinsel saldırı” suçundan üç, astına hakaret etmek ve kötü davranmak suçundan da bir iddianame hazırlandı.

 TUTUKLANDI

Olayların ortaya çıkmasıyla ifadesi alınan V. A. 24 Ocak 2013 tarihinde tutuklanarak 1. Ordu Komutanlığı Askeri Ceza ve Tutukevi’ne konuldu.

Suriye’nin Son Durumu,Türkiye-Suriye Sınırı ve Terörle Mücadele
GÜNDEM

Suriye’nin Son Durumu,Türkiye-Suriye Sınırı ve Terörle Mücadele

Kandil’de PKK hedefleri etkisiz hale getirildi
GÜNDEM

Kandil’de PKK hedefleri etkisiz hale getirildi

“Kürt Bölgesinin Güvenliği Bizim İçin Önceliklidir”
POLİTİKA

Yeni Çözüm Süreci!

Haber Dokuz Yeni Nesil Habercilik

Dolasim Menusu

takipçi satın al
instagram takipçi satın al
twitter takipçi satın al
tiktok takipçi satın al
youtube abone satın al
facebook takipçi satın al
twitch takipçi satın al

Kategoriler

  • FOTO GALERİ
  • Manşet
  • SÜRMANŞET
  • GÜNDEM
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • YAZARLAR
  • MEDYA

Son Haberler

Türkiye’nin konuştuğu ‘ölüm partisi’ne operasyon

ABD Koronavirüs’e teslim oluyor

1 milyon sığınmacıya “merhaba” der misiniz?

2.Çözüm sürecini resmen başlattılar

31 Mart’ın parolası belli oldu!

Şehidiyle davalık olan Devlet!

  • Ana Sayfa
  • Gizlilik Politikası

Aykırı Haber Sitesi

No Result
View All Result
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI

Aykırı Haber Sitesi