Haber Dokuz
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI
No Result
View All Result
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI
No Result
View All Result
Haber Dokuz
Home ÜNİVERSİTE

Eğitim dili Kürtçe olan ilk üniversiteye ONAY !

Mayıs 29, 2013
in ÜNİVERSİTE
Eğitim dili Kürtçe olan ilk üniversiteye ONAY !

Resmi Gazete’de yayınlanarak kuruluşu tescil edilen Mezopotamya Vakfı’nca Diyarbakır’da Türkiye’nin eğitim dili Kürtçe olan ilk üniversitesinin kurulması için çalışmalara başlandı.

Kurucuları arasında PKK’lı Şivan Perver’in yanı sıra insan hakları savunucuları, iş adamları ve akademisyenlerin de bulunduğu, merkezi Diyarbakır’da bulunan vakıf tarafından kurulacak üniversitede Türkçe ve İngilizce’nin yanı sıra ilerleyen süreçte Ermenice ve Süryanice de eğitim verilmesi planlanıyor.
Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Selim Ölçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce çalışmalarını 15 kişiyle başlattıkları ve 200’ü aşkın kurucu üyeye ulaştıkları vakfın resmen kurulduğunu söyledi.

Üniversitenin Adı “AMED” olacak !!!

Dr. Ölçer, vakıf olarak bölgede çok dilli, başta üniversite olmak üzere muhtelif seviyelerde eğitim kurumları oluşturmak için çaba içerisinde olacaklarını belirterek, yasalar çerçevesinde çalışmaların sürece paralel bir biçimde gitmesi için emek sarf ettiklerini söyledi.

“Eğitim dili Kürtçe olan Türkiye’nin ilk üniversitesinin adı büyük ihtimalle ‘Amed’ olacak” diyen Ölçer, Kürt diline katkıda bulunmak ve anadilde eğitim vermek için yola çıktıklarını vurguladı.
Dr. Ölçer, şunları kaydetti:

“Tescil edilen Mezopotamya Vakfı’nın resmiyeti için 23 Haziran’da kongreye gidiyoruz. Bu süreç tamamlandıktan sonra mülkiyet edinmek ve bağış toplamak gibi çalışmalara ağırlık vereceğiz. Akademisyenler toplantılar yapacaklar. Bu kapsamda bazı etkinlikler için de karar alınacak. Çalışmalarımız sürece paralel bir şekilde olumlu gidiyor. İlerleyen süreçte tespit edilecek kurucu rektör ve mütevelli heyetince üniversitenin kurulması için Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) başvuruda bulunulacak. YÖK’ün onay vermesinin ardından konu Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılacak. Tasarının mecliste yasalaştırılmasıyla üniversite kuruluşunu tamamlamış olacak. Kurulacak üniversite Kürt kültürünü ve değerlerini yaşatacak yeni imkanlar yaratacak.”

Suriye’nin Son Durumu,Türkiye-Suriye Sınırı ve Terörle Mücadele
GÜNDEM

Suriye’nin Son Durumu,Türkiye-Suriye Sınırı ve Terörle Mücadele

Kandil’de PKK hedefleri etkisiz hale getirildi
GÜNDEM

Kandil’de PKK hedefleri etkisiz hale getirildi

“Kürt Bölgesinin Güvenliği Bizim İçin Önceliklidir”
POLİTİKA

Yeni Çözüm Süreci!

Haber Dokuz Yeni Nesil Habercilik

Dolasim Menusu

takipçi satın al
instagram takipçi satın al
twitter takipçi satın al
tiktok takipçi satın al
youtube abone satın al
facebook takipçi satın al
twitch takipçi satın al

Kategoriler

  • FOTO GALERİ
  • Manşet
  • SÜRMANŞET
  • GÜNDEM
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • YAZARLAR
  • MEDYA

Son Haberler

Türkiye’nin konuştuğu ‘ölüm partisi’ne operasyon

ABD Koronavirüs’e teslim oluyor

1 milyon sığınmacıya “merhaba” der misiniz?

2.Çözüm sürecini resmen başlattılar

31 Mart’ın parolası belli oldu!

Şehidiyle davalık olan Devlet!

  • Ana Sayfa
  • Gizlilik Politikası

Aykırı Haber Sitesi

No Result
View All Result
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI

Aykırı Haber Sitesi