Haber Dokuz
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI
No Result
View All Result
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI
No Result
View All Result
Haber Dokuz
Home POLİTİKA

Atalay:”Polis üniversite ve stada dönüyor”

Mayıs 19, 2013
in POLİTİKA
Atalay:”Polis üniversite ve stada dönüyor”

Atalay, yeni anayasa için uzlaşma sağlanamazsa başka yollar da aranabileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti nedeniyle Erdoğan’a vekalet eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 81 ilden gelen gençleri Başbakanlık Yeni Bina’da kabul etti.

Kabulün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Atalay, Reyhanlı’daki bombalı saldırılara ilişkin sorular üzerine, konuyla ilgili gerekli makamların açıklamalar yaptığını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın ABD’de gazetecilere yaptığı açıklamada, “2014’te üç sandık gelebilir” dediğinin hatırlatılması üzerine Atalay, bunun ihtimal dahilinde olduğunu söyledi. Hükümetin yeni anayasaya çok önem verdiğini ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

“Bizim vaadimizdir o. Yeni anayasanın Uzlaşma Komisyonunda gerçekten tamamlanması için olanca tavizi verdik ve veriyoruz. ‘Eğer uzlaşma sağlanıyorsa, yeni anayasa yapılacaksa biz başkanlık sisteminden de vazgeçeriz’ dedik. Yani bu dönemde yeni anayasanın yapılmasını istiyoruz. Daha Haziran sonuna kadar süre var. İnşallah orada bir uzlaşma sağlanır. Eğer o olmazsa da başka yollar da aramak istiyoruz doğrusu. Bu defa yine, yeni anayasayı yapmadan bu parlamentonun yeni bir seçime girmesini gönlümüz arzu etmiyor. Başbakanımızın dün söylediği budur. Zaten 2014 yılında iki seçim var. Bir yerel seçim, iki cumhurbaşkanlığı seçimi. Eğer anayasa çalışmaları yürürse, verimli olursa, başarıya ulaşırsa, bir de anayasa referandumu… Kastettiği üç sandık budur.”

‘B PLANIMIZ OLMAYACAK DEĞİL’

Uzlaşma Komisyonu’nun başarılı şekilde çalışmasını, sonucun verimli olmasını arzu ettiklerini dile getiren Atalay, “Dolayısıyla şu anda başka planlardan söz etmek çok gerekli değil, bunu çok etik de bulmuyoruz. Ama bu, ‘bizim B planımız olmayacak’ demek değil. Burada sonuna kadar ısrarcıyız” dedi.

Yeni anayasa konusunda dört partinin uzlaşmasının Türkiye için bir kazanç olacağını söyleyen Atalay, anayasaların, ne kadar geniş mutabakatla yapılırsa o kadar kalıcı olacağını vurguladı. Beşir Atalay, “Toplumun büyük çoğunluğunu temsil eder, arzumuz bu. Eğer orada başarısızlık olursa ondan sonra diğer alternatifleri tabii ki kollayacağız” diye konuştu.

Beşir Atalay, AK Parti’nin yeni anayasa teklifini Haziran ayında açıklayıp açıklamayacağı sorusuna, “Onu o zaman göreceğiz. Bizim teklifimiz hazır. Partide de bizim bir heyetimiz var. Ben de onun içindeyim. Biz zaten kendi anayasa taslağımızı büyük oranda hazırlamış olduk. Onu da Meclis’e de sunduk. Anayasayla ilgili çok çalışmamız var. Bu süreç bitmeden, tamamlanmadan diğer konularda açıklama yapmamız doğru olmaz” yanıtını verdi.

STADYUM VE ÜNİVERSİTELERE ÖZEL GÜVENLİK YERİNE POLİS

Stadyumlardan ve üniversitelerden özel güvenliğin çekilmesiyle ilgili çalışmaların sorulması üzerine de Başbakan Vekili Atalay, bu konunun, düzenleme değil, bir niyet olarak Bakanlar Kurulunda da gündeme geldiğini söyledi.

Atalay, “Hükümetimizin öyle bir niyeti var. Hem üniversitelerle ilgili. Biliyorsunuz son dönemde az katılımlı da olsa üniversitelerimizde bazı öğrenci olayları oldu. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Birilerinin üniversite hayatını böyle karıştırmasına meydan vermeyeceğiz” dedi.

Üniversitelerde de özel güvenlik şirketleri personelinin görev yaptığını hatırlatan Beşir Atalay, “Üniversitelerimizde özel güvenlik yerine polislerimizin görev yapması gibi stadyumlarımız için de aynı şekilde bir düşüncemiz var” şeklinde konuştu.

Atalay, konunun değerlendirmelerinin yapıldığını, önümüzdeki zaman için gereken adımların atılabileceğini ifade ederek, bu konuda yasal düzenlemeye gerek olmadığını, idari tasarruflarla düzenlemelerin yapılabileceğini kaydetti.

Suriye’nin Son Durumu,Türkiye-Suriye Sınırı ve Terörle Mücadele
GÜNDEM

Suriye’nin Son Durumu,Türkiye-Suriye Sınırı ve Terörle Mücadele

Kandil’de PKK hedefleri etkisiz hale getirildi
GÜNDEM

Kandil’de PKK hedefleri etkisiz hale getirildi

“Kürt Bölgesinin Güvenliği Bizim İçin Önceliklidir”
POLİTİKA

Yeni Çözüm Süreci!

Haber Dokuz Yeni Nesil Habercilik

Dolasim Menusu

takipçi satın al
instagram takipçi satın al
twitter takipçi satın al
tiktok takipçi satın al
youtube abone satın al
facebook takipçi satın al
twitch takipçi satın al

Kategoriler

  • FOTO GALERİ
  • Manşet
  • SÜRMANŞET
  • GÜNDEM
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • YAZARLAR
  • MEDYA

Son Haberler

Türkiye’nin konuştuğu ‘ölüm partisi’ne operasyon

ABD Koronavirüs’e teslim oluyor

1 milyon sığınmacıya “merhaba” der misiniz?

2.Çözüm sürecini resmen başlattılar

31 Mart’ın parolası belli oldu!

Şehidiyle davalık olan Devlet!

  • Ana Sayfa
  • Gizlilik Politikası

Aykırı Haber Sitesi

No Result
View All Result
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI

Aykırı Haber Sitesi