Haber Dokuz
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI
No Result
View All Result
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI
No Result
View All Result
Haber Dokuz
Home GÜNDEM

9 bin kadına polis koruması verildi

Mart 7, 2013
in GÜNDEM
9 bin kadına polis koruması verildi

 Yurt genelinde şiddete uğradığı gerekçesiyle 8 bin 908 kadına polis koruması verildi. En fazla polis korumasına alınan kadının yaşadığı kent Adana oldu. 2 bin 315 kadının korunmaya alındığı Adana’yı, bin 372 koruma kararıyla İzmir, bin 350 kadınla Kayseri izledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın verilerine göre, mülki amir ve hakimin yanı sıra gecikmesinde sakınca bulunan durumlarda kolluk kuvvetlerince de verilebilen koruyucu tedbir kararları kapsamında Şubat sonu itibarıyla yurt genelinde 8 bin 908 kadına polis koruması sağlandı. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında 64 bin 136 önleyici tedbir kararı da alındı.

En fazla polis korumasının verildiği kent Adana oldu. 2 bin 315 kadının polis koruması aldığı kenti, bin 372 kadın ile İzmir, bin 350 kadınla Kayseri, bin 144 kadınla Konya, 387 kadınla Zonguldak ve 313 kadınla Batman izledi.

İstanbul’da 245 kadına koruma verilirken Ankara’da bu sayı 42 oldu. Bilecik, Bolu, Çorum, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin ve Siirt’te ise müracaat olmamasından dolayı polis koruması verilen kadın bulunmuyor.

En az kadına polis koruması verildiği iller ise Rize, Niğde, Karabük, Erzincan, Düzce, Diyarbakır, Burdur, Bingöl, Bartın, Afyonkarahisar ve Adıyaman oldu. Bu illerde birer kadın, polis koruması altına alındı.

-Bingöl’de bir önleyici tedbir kararı-

Kanun kapsamında, şiddet uygulayanlara yönelik evden uzaklaştırma, şiddet gören kişilere yaklaştırmama, bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması gibi önleyici tedbirler de alındı.

Yurt genelinde toplam 64 bin 136 önleyici tedbir kararı verilirken en fazla karar İstanbul’daki kadınlar için verildi. 13 bin 544 kararın alındığı kenti, 7 bin 867 kararla Ankara, 7 bin 685 kararla İzmir, 2 bin 474 kararla Mersin ve 2 bin 214 kararla Antalya, 2 bin 191 kararla Konya izledi.

Bir önleyici tedbir kararın alındığı Bingöl en son sırada yer alırken şehri 5 kararın alındığı Bayburt, 9 kararın alındığı Siirt takip etti.

Suriye’nin Son Durumu,Türkiye-Suriye Sınırı ve Terörle Mücadele
GÜNDEM

Suriye’nin Son Durumu,Türkiye-Suriye Sınırı ve Terörle Mücadele

Kandil’de PKK hedefleri etkisiz hale getirildi
GÜNDEM

Kandil’de PKK hedefleri etkisiz hale getirildi

“Kürt Bölgesinin Güvenliği Bizim İçin Önceliklidir”
POLİTİKA

Yeni Çözüm Süreci!

Haber Dokuz Yeni Nesil Habercilik

Dolasim Menusu

takipçi satın al
instagram takipçi satın al
twitter takipçi satın al
tiktok takipçi satın al
youtube abone satın al
facebook takipçi satın al
twitch takipçi satın al

Kategoriler

  • FOTO GALERİ
  • Manşet
  • SÜRMANŞET
  • GÜNDEM
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • YAZARLAR
  • MEDYA

Son Haberler

Türkiye’nin konuştuğu ‘ölüm partisi’ne operasyon

ABD Koronavirüs’e teslim oluyor

1 milyon sığınmacıya “merhaba” der misiniz?

2.Çözüm sürecini resmen başlattılar

31 Mart’ın parolası belli oldu!

Şehidiyle davalık olan Devlet!

  • Ana Sayfa
  • Gizlilik Politikası

Aykırı Haber Sitesi

No Result
View All Result
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • FOTO GALERİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MEDYA
  • POLİTİKA
  • SPOR
  • AYKIRI

Aykırı Haber Sitesi