Anasayfa arrow Ekonomİ arrow Tariş pamuk fiyatını açıkladı
Tariş pamuk fiyatını açıkladı Yazdır E-posta
Cumartesi, 11 Ekim 2008
Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği, 2008-2009 yılı kütlü pamuk alım avans fiyatını 40 randıman baz alınarak 1 YTL olarak açıkladı.
Image
Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Basri Özçoban, tespit edilen 1 YTL fiyatın avans niteliğinde olduğunu, bu fiyatın piyasalardaki değişikliklere göre yeniden düzenlenebileceğini belirterek, randıman aralığı farkının da 20 YKr olarak belirlendiğini kaydetti.

Tarımda yaşanan yapısal sorunların pamuk üretimini de etkilediğine işaret eden Özçoban, "Pamuk üretiminin ve üreticisinin bitmemesi için riskleri göze alarak 1 YTL'lik avans fiyatı oluşturduk. Avans fiyatımız, piyasa fiyatlarının üstünde. Bu fiyat, kooperatiflerimizin görüşleri alınıp, birlik imkanları zorlanarak belirlenmiştir. Eylül ayında başladığımız alımlarda bugün itibariyle 40 bin tona ulaştık. Sezon sonuna kadar 110-120 bin ton civarında alım yapabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Dünya borsalarında ve piyasalarda yaşanacak değişikliklerin anında üreticiye yansıtılacağını belirten Özçoban, 5 yıldır tüm imkanlarını seferber ederek Ege'de pamuk üretiminin sürdürülmesi için mücadele verdiklerini, sıfır faizle gübre, tohum ve motorin kredisi verdiklerini, dağıttıkları ayni ve nakdi kredinin ise 60 milyon YTL'yi aştığını ifade etti.


   



Bu kategoride yeni haberler:
Bu kategoride önceki haberler:

Yorum (0)add
Yorum yazın
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

busy
 
< Önceki   Sonraki >
 
 

Resul Kürşat Şahsi

 
Bizde Hiç mi Suç Yok?
 
Diğer Yazıları

E-Bülten Kayıt Formu






Kayıp Parola?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol