Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
Son zamanların modası olan suçluyu suçsuz gösterme, haini masum gösterme çabalarına bir yenisi daha eklendi.
Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir 27 Ocak 2010 tarihli yazısında “Kim vatan haini? Ahmet Kaya mı, yoksa ona "Hain" deyip belgeleyemeyenler mi?” diyerek modaya uymuş.
Yazısının içeriğini de bu minvalde oluşturan yazar oldukça ciddi bir şekilde Ahmet Kaya savunuculuğu yaparken Hürriyet Gazetesi’ne ve Ertuğrul Özkök’e ağır eleştiriler yöneltmekte.
Sevilay Yükselir yazısında, zamanın Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan Ertuğrul Özkök’ün, Ahmet Kaya’nın 1993 yılında bölücü terör örgütünün konserine katıldığı resimleri ‘OLMADI GÖZÜM’ başlığıyla manşete taşımasını eleştirirken ve Özkök’ü bu olaydan ötürü suçlu ilan ediyor.
Yazısının devamında ‘aslında Ahmet Kaya’nın bölücü terör örgütüne destek olmadığı ve tüm bu yapılanların onu toplum nezdinde kötü göstermek isteyenlerin işi’ olduğu yolunda bir tez ortaya koyan yazar kanıt olarak ise Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya’yı göstermekte.
Sevilay Yükselir yazısında, hiçbir araştırma gereksinimi duymadan ve büyük ihtimalle bilinçli olarak söz konusu kişiyi barış elçisi gibi göstermek istemiş. Bunu yaparken de Türkiye’de birilerinin ezilmeye mahkum olduğunu ve birilerinin de sürekli olarak ezmeyi amaçladığı şeklinde bir iddiayı da gündeme getiriyor.
Nihayetinde de son derece sığ, araştırmadan uzak bir köşe yazısı ortaya çıkmış.
Yazının ayrıntılı bir şekilde analizini yaptığımızda, neresinden tutarsak tutalım hatalar ve manipülasyonlarla dolu olduğunu görüyoruz.
***
Şimdi Sevilay Yükselir’e sormak gerekiyor;
Acaba Ahmet Kaya, sadece Ertuğrul Özkök’ün atmış olduğu manşet ve resimle mi PKK’lı olmuştur yoksa bu sürecin ciddi bir arka planı ve geçmişi var mıdır?
Özkök’ün zamanında atmış olduğu manşet ve fotoğrafın yanlış olduğunu farz edelim. Bu durum ,söz konusu şahsın bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği olayları görmezden gelmemize sebep midir?
Kendisinden övgüyle bahsettiğiniz Ahmet Kaya, "bölücü PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı ve halkı ırk farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" suçundan Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından 3 Yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmamış mıdır ?
Yine aynı şahıs internette rahatlıkla bulabileceğiniz ‘Kürdüz ölene kadar’ isimli şarkısında ‘vallahi APO’yu özledim’ diyerek bölücübaşını öven şarkıyı yazmış ve yine bu şarkıyı Almanya’da düzenlenen PKK konserinde söylememiş midir?
Ertuğrul Özkök’ü vatan haini ilan edip, Ahmet Kaya’yı ülkesini seven biri olarak lanse ettiğiniz yazılarınız çok büyük bir tezat örneği değil midir?
Eğer ki tüm bu verilere ve kanıtlara rağmen Ahmet Kaya için hala bölücü terör örgütü mensubu demiyorsanız, terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimizi nereye koyacaksınız? Fikir dünyanız ve yazılarınızda bunun cevabı nedir acaba?
***
Köşe yazarı olmanın sadece saldırmak ya da manipülasyon olmadığını çok iyi bilmesi gereken ve isimlerinin önüne ‘yazar’, ‘aydın’ sıfatını rahatlıkla alabilen kişilerin medyamızda önemli köşe başlarını tuttuğu bir dönem yaşıyoruz.
İşte böylesi bir dönemde bölücü terör örgütü mensupları için ‘barış yanlısı, gerilla, militan’ gibi ifadelerin yaygınlaştırılmak istemdiği de net bir şekilde görülmekte.
Tüm bu çabaların amacı belirli olmakla birlikte, vatandaşlarımızın da siyahla beyazı iyi ayırması gerekmektedir.
Unutulmasın ki siyah;kötü, beyaz; iyi, gri; nötr ise, Ahmet Kaya’nın sınıfı ‘beyaz’ ve ‘gri’ kategorisine girmemektedir !
Hele ki 2000 yılında İstanbul 6 No'lu DGM'de görülen davada ‘‘Yasadışı terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası alan bir şahsın, masummuş gibi gösterilmesi hiç hoş bir tarz değildir, vebal alınmamalıdır !
Kalemine sağlık.Çalık grubunun gazetesine atanmış,kürt açılımını cani gönülden destekleyen Soros destekli kalemşörlerin bundan sonra yazacakları hep böyle olacak.Avrupa'dan gelen birileri İmralı'dan ayrılamıyorlar.Adamlar sanki sömürge valisi ve bizden kimsenin gıkı çıkmıyor.Saygıdeğer noterimiz de olan biteni,"iyi şeyler olacak dememiş miydim?" diyerek yukarıdan keyifle seyrediyor.Ahmet Kaya haini için birşey söylemeye gerek yok.Petrusçu Özkök o kadarını söyleyebilmişse biz söylemesek te olur.