• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
  • green color
Site Rengini ve Boyutunu Değiştir

HABERDOKUZ

29
Ağustos
2008
Anasayfa
Sahil Kentlerimiz PKK Kıskacında mı? Yazdır E-posta
Pazar, 25 Mayıs 2008

Sahil Kentlerimiz PKK Kıskacında mı?

 

 

Batuhan ÇOLAK

Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

Terör örgütü PKK’nın ülkemizin kıyı şeridindeki illere yönelik amaçları uzunca bir süredir bilinse de, kamuoyunda pek dile getirilmemektedir. Getirilse dahi yerel gazetelerden öteye geçememektedir. Özellikle Mersin, Antalya, Adana, İstanbul, İzmir, Muğla, Sakarya gibi sahil şeridindeki şehirlerimizde PKK tarafından önemli açılımlar yakalandığı görülmektedir. Bu açılımların özünde ise uyuşturucu ticaretinin ve turizm gelirlerinden alınacak pay yatmaktadır. Sahil kentlerimizdeki haller, plajlar, alkolün bir tüketim aracından çok ihtiyaçmış tüketildiği mekanlar örgütün beslendiği kaynakları teşkil edebilmektedir. Okul çevrelerindeki seyyar satıcı kılığında uyuşturucu madde satanlar, kaçak sigara, korsan cd satıcıları, kapkaç ve gasp çeteleri gibi illegal yapılanmaların tümü terör örgütü PKK ile doğrudan bağlantı içerisindedir. İşte bu yasadışı faaliyetler başta sahil kentlerimizdeki halkı ve bahsi geçen illere gelen turistleri tedirgin etmektedir.

 

Söz konusu sahil kentlerimizdeki üniversitelerde bölücü terör örgütü için önemli bir faaliyet alanı haline dönüştürülmek istenmektedir. Bunun son örneğini Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde yaşadık. Sitemiz HaberDokuz özel haberler bölümünden ulaşabileceğini “Karaelmas Üniversitesi’nde Neler Oluyor?” isimli haberimiz son derece önemli ve gelecek adına da kaygı vericidir.

 

Haberimiz sadece bir olayı yansıtırken ufak bir araştırma neticesinde Zonguldak’ta yaşanılanların bunlarla sınırlı kalmadığını görüyoruz. Son 1,5 yılda basına ve yöre halkına yansıyan şu olayları iyi kavramak gerekiyor.

 

Olay 1:

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda okuyan S.E. isimli öğrencinin okulda PKK propagandası yapması, kaldığı devlet yurdundaki oda dolabından; “sözde kürdistan haritası, PKK dokümanları, örgüt bayrağı önünde çekilmiş fotoğrafı, kitap, cd ve kasetler” gibi malzemelerin çıkması Alaplı ilçesinde büyük yankı bulmuştu. Öyle ki adı geçen öğrenci yerel bir gazete olan Haftalık Sınır gazetesi ‘kardeşche' isimli bir bölümde yazılarda yayınlıyordu. Söz konusu olayla ilgili Radikal Gazetesi’nin son derece taraflı bir haberi de mevcut.

İlgilenenler için Haber linki:http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=212878

Olay 2:

 

 

Yurtsever Cephe isimli oluşumun, PKK terör örgütü ile organik bir bağı net olarak görünmese de yapılan faaliyet ve söylemleri incelendiğinde örgütün yan kuruluşu olduğu görülecektir. İşte böylesi bir yapılanma olan Yurtsever Cephe 1 Nisan 2007 günü Zonguldak Ereğli’de bir faaliyet yapıyor. Faaliyet kapsamında Ereğli’nin en işlek bölgesinde stant açıp, dergi, gazete v.b. basılı yayınları dağıtıyor. Bu durumun ilçede duyulması büyük bir hareketliliğe yol açıyor. Karadeniz insanının karakteristik özelliği olan milli ve manevi duyguların güçlü olması bir kez daha ortaya çıkıyor. “Kahrolsun PKK” sloganları atılıyor ve bu bağlamda da Yurtsever Cephe’nin standının kaldırılması için uyarılarda bulunuluyor. Kahrolsun PKK sloganlarına karşılık vererek ortamı daha da gerginleştiren Yurtsever Cephe olayların çıkmasına adeta davetiye çıkarıyor. Daha sonrasında ise televizyonlara da yansıyan istenmeyen olaylar yaşanıyor. Birçok vatandaş ve Yurtsever Cephe üyeleri arasında kısa süreli arbedeler çıkıyor ve tam 8 kişi yaralanıyor.

 

 

Olay 3:

 

 

Son olayımız da Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda yaşanıyor. 22 Mayıs 2008 Cuma günü Bahar şenlikleri sebebiyle üniversitenin kapalı spor salonunda bir konser düzenliyor. Normal olarak başlayan konser PKK yandaşı öğrencilerin bir anda propagandasına dönüşüyor. Ahmet Kaya şarkılarının çalınmasıyla birlikte, zafer işaretleriyle PKK terör örgütü lehine sloganlar atılmaya başlıyor. Olacaklardan habersiz konseri izlemeye gelen öğrenciler bir anda kendilerini örgüt propagandasının içinde buluyorlar. Bu durum karşısında tepki gösteren öğrenciler durumu üniversite yönetimine bildiriyorlar. Konu karşısında herhangi bir önlem alınmaması ve öğrencilerin etkinliği yönetime şikayet ettiği haberini alan PKK yandaşları öğrencilere saldırıyorlar. Saldırılar sonucunda 1 öğrenci hastaneye kaldırılıyor. Olayın Zonguldak’ta duyulması neticesinde de bir çok vatandaş okula geliyor ve olaya tepkilerini belirtiyorlar. Söz konusu konserin afişi aşağıdadır:

 

 

 

Görüldüğü gibi bu üç olayda da terör örgütünün üniversitede ve şehirde geldiği nokta görülmektedir. Artık o kadar cesaretlenmişlerdir ki, konser düzenleyip tepki gösterenlere saldıracak kadar ileri gidebilmişler. Eminiz ki güvenlik güçlerimizin istihbaratı son derece mükemmel çalışmaktadır. Buna rağmen PKK yandaşı bu gibi oluşumlara karşı herhangi bir yaptırım uygulanmaması son derece düşündürücüdür. Eğer ki geleceğimizi gelişmiş ve büyük bir Türkiye ideali ile hayal ediyorsak bu gibi can sıkan hususların bir an önce son bulması icap etmektedir.

Yorum (1)add feed
Hüseyin Devecioğlu: Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe
Devleti yönetenler hala halkı uyutmakla meşguller.Üniversitelerdeki olayları masum sağ sol kavgası gibi göstermeye çalışıyorlar.Basın buna çanak tutuyor.Bahar şenlikleri PKK nın propoganda şenliği haline getirildi.Bunu biliyoruz.Umarım devletin emniyeti tedbir alır.Yoksa bunların karşısına dikilecek milyonlarca genç var.O zaman kimse bu gençleri suçlayamaz ve suçlamamalı.
1

Mayıs 28, 2008
Yorum yazın
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

busy
 
< Önceki   Sonraki >

Prof.Dr. İbrahİm Arslanoğlu

 
Tarih Bilinci
 
Diğer Yazıları

E-Bülten Kayıt Formu






Kayıp Parola?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

Resul Kürşat Şahsİ

 
Bizde Hiç mi Suç Yok?
 
Diğer Yazıları

Meryem Aybİke Sİnan

 
Mehmet Âkif İnan
 
Diğer Yazıları

TV'de Bugün

HABERDOKUZ Sahil Kentlerimiz PKK Kıskacında mı? - HABERDOKUZ - HABERDOKUZ
TV'de Bugün

MURAT ÇAVGA'NIN YENİ KİTABI ÇIKTI