|
Küreselleşmenin Hedefi Ulus Devlet, Silahı Terör

Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
Bu çalışmamızda, “küreselleşme ve ulus (milli) devlet” kavramlarının genel olarak tanımlanmasının yanı sıra bu kavramların siyasi boyutları incelenmiştir.
Özellikle küreselleşmenin kaçınılmaz bir süreç olduğu ve bunun karşısında ulus-devletlerin bir çok tehdit ve tehlikeye maruz kalmasının irdelenmesi çalışmamızın temel çerçevesini oluşturmaktadır. Bu bağlamda Türkiye’deki bu yapının deşifre edilmesi çalışmamızdaki başat amaçtır. Türkiye’deki terör gruplarının ayrıntılı listesinin hazırlanması bakımından da çalışmamız alanında ilk olma özelliğini taşımaktadır.
Türkiye’de terör gruplarının, özgürlük, eşitlik, emek, insan hakları, temel hak ve özgürlükler, ifade özgürlüğü gibi kavram ve fiillerden beslendiğini görebilmekteyiz. Bu bağlamda çalışmamızda, Türkiye’ye yönelik, üniter devlet yapısını değiştirmek isteyen dış destekli, iç fiiliyatlı terör faaliyetleri, bu örgütlerin ideolojileri ve tarihleri ayrıntılı olarak analiz edilmektedir.
Bu çalışmayı sizlere sunmamızdaki amacımız, görülmeyi bir kez daha gösterebilmek bunu yaparken de bilimsel kaideyi bozmamaktır.
Saygılarımla Batuhan Çolak…
Not: Çalışmamızı bilgisayarınıza indirebilmek için mouse ile resmin üzerine gelip, sağ tıklayınız, daha sonra çıkan menüden ‘hedefi farklı kaydet’i tıkladığınızda çalışmayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Çalışmayı doğrudan inceleyebilmek için resme tıklamanız yeterlidir.
Çalışmamız PDF formatında hazırlanmıştır, inceleyebilmek için Acrobat Reader Programının sisteminizde yüklü olması gerekmektedir.

Yorum () |
 |
|
|
|
|